Fusilli cu piept de pui si smantana
Reteta culinara din categoria Fusilli. Specific Romania. Cum sa faci Fusilli cu piept de pui si smantana
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Fusilli cu piept de pui si smantana
Ne plac pastele in orice combinatie asa ca le prepar in fel si chip pentru a le savura cu mare placere.
INGREDIENTE
Se pun pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se taie pieptul de pui in bucatele mici si se pune la calit in uleiul incins. Se amesteca pana se rumeneste bine carnea apoi se scoate pe o farfurie.
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in uleiul ramas sau se mai adauga putin ulei. Rosiile scherry se spala si se feliaza. Se pun in tigaie si se amesteca. Se lasa sa se caleasca pana devine ceapa translucida apoi se toarna smantana pentru gatit. Se lasa sa dea cateva clocote apoi se pun bucatile de carne. Se condimenteaza cu sare, piper alb si usturoiul tocat. Se amesteca.
Se da pe razatoarea cu gauri mici 50 g cascaval si se pune peste sos. Se amesteca bine. Sosul se va ingrosa putin si se va adauga un polonic din apa in care fierb pastele. Se amesteca din nou apoi se pun pastele scurse de apa dar neclatite. Se amesteca bine totul pentru a se omogeniza. Se presara deasupra restul de cascaval, se acopera cratita pentru 5 minute pentru a se topi acesta apoi se serveste.
Pofta buna!
Ingrediente Fusilli cu piept de pui si smantana
400 g paste fainoase
1 buc piept de pui
2-3 lg ulei de masline
1 buc ceapa
3 rosii cherry (se pot pune mai multe, atat am avut eu)
200 ml smantana pentru gatit
sare dupa gust
1/2 lgt piper alb
2 catei de usturoi
150 g cascaval