Fusilli tricolore cu ciuperci, bacon și sos de brânză

Reteta culinara Fusilli tricolore cu ciuperci, bacon și sos de brânză din categoria Fusilli. Cum sa faci Fusilli tricolore cu ciuperci, bacon și sos de brânză

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fusilli tricolore cu ciuperci, bacon și sos de brânză

 

Un fel principal, super savuros  și sățios, numai bun pentru masa de prânz sau chiar cină! ; Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE
Paste fusilli tricolore cca. 500 g, Ciuperci champignon 2 borcane de cca. 325 g, Ceapă galbenă 2 bucăți mari, Bacon cca. 100 g, Ulei de măsline 2 linguri, Vin alb demisec cca. 350 ml, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Nucșoară rasă 1 linguriță, Boia de ardei dulce 1 linguriță, Brânză topită Gordon cca. 200 g ( 2 suluri!), Smântână cca. 250 g, Amidon alimentar cca. 3 linguri, Apă călduță cca. 400 ml, Vin alb demisec cca. 100 ml. Parmesan ras cca. 150 g.

Pastele se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit, împreună cu ciupercile, uleiul de măsline și vinul la foc mic, semiacoperit cca. 10 minute, până ce ceapa devine translucidă. Se asezonează de sare, piper, nucșoară și boia, apoi se adaugă pastele fierte și baconul mărunțit, se mai completează cu cca. 250 ml apă și se lasă la gătit, pentru a se împreuna gusturile cca. 15 min, l foc mediu, neacoperit.

Între timp se prepară sosul de brânză: brânza topită Gordon, se pune într-un castron mărinimos, se adaugă smântâna, amidonul, apa călduță și vinul, se amestecă energic, până ce se obține un sos omogen.

Sosul obținut se răstoarnă peste amestecul de paste, se asezonează cu parmesan ras și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit, amestecându-se continuu, ca să nu se facă cocoloașe.

Pastele se servesc fierbinți asezonate cu fire de busuioc și extra, parmesan ras!

Spor și poftă bună!

Ingrediente Fusilli tricolore cu ciuperci, bacon și sos de brânză

Paste fusilli tricolore cca. 500 g, Ciuperci champignon 2 borcane de cca. 325 g, Ceapă galbenă 2 bucăți mari, Bacon cca. 100 g, Ulei de măsline 2 linguri, Vin alb demisec cca. 350 ml, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Nucșoară rasă 1 linguriță, Boia de ardei dulce 1 linguriță, Brânză topită Gordon cca. 200 g ( 2 suluri!), Smântână cca. 250 g, Amidon alimentar cca. 3 linguri, Apă călduță cca. 400 ml, Vin alb demisec cca. 100 ml. Parmesan ras cca. 150 g.

Categorii