Galuste de cartofi umplute cu branza , cu garnitura de varza rosie

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Galuste de cartofi umplute cu branza , cu garnitura de varza rosie

Cartofii se fierb in coaja cam 20 minute. Varza se feliaza fasii. Ceapa se curata si se infig cuisoarele in ea. Se caleste ceapa intreaga si varza taiata in uleiul incins, cateva minute.Se adauga supa si otetul si se lasa sa fiarba la foc mic pina e fiarta varza. Nucile se maruntesc si se adauga la varza impreuna cu nucsoara, sarea si zaharul( cate un varf de cutit din fiecare) Cartofii se decojesc( deja s-au racit putin), se paseaza si se amesteca cu galbenusurile, amidonul, sarea si piperul. Ceapa verde se rade si se amesteca cu branza , mararul si un albus. Din cartofi se fac galuste in mijlocul carora se pune o lingurita de branza, apoi se dau prin albusul batut, prin gris si se prajesc. Se servesc alaturi de varza rosie. Pofta mare !

Ingrediente Galuste de cartofi umplute cu branza , cu garnitura de varza rosie

1 kg cartofi

1 varza rosie

4 oua

200 g branza

6 linguri gri

1 ceapa

4 linguri amidon

nucsoara macinata

1 ceapa verde

4 cuisoare

2-3 linguri ulei

250 ml supa

75 ml otet

75 g nuci

sare

piper

zahar

marar verde

Categorii