Limba soacrei / rulouri de vinete si dovlecel

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Limba soacrei / rulouri de vinete si dovlecel

Spalam vânata și dovlecelul, le stergem cu un prosop de hârtie, apoi le feliem cat de subtire putem (cam 1 cm). Legumele pot fi pregătite pe gratar sau în ulei încins. Eu am ales varianta de a le coace pe gratar. Sunt mai usor de digerat și cu mai putine calorii. Incingem gratarul (tigaie) și punem feliile de vinete și dovlecel. Când prind cateva dungi maronii, le întoarcem apoi le scoatem pe un platou. Le presaram cu sare si piper și le lăsăm să se răceasca. Între timp pregatim sosul de maioneza /iaurt. Zdrobim usturoiul și-l adaugăm în iaurt amestecand energic. Ungem fiecare felie de dovlecel/vânătă cu putin sos, punem o felie de ardei și o frunza de patrunjel apoi rulăm strans. Asezam pe platou și le pastram la rece până la servire.

Ingrediente Limba soacrei / rulouri de vinete si dovlecel

1 vânătă

1 dovlecel/zuchini

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras galben

5 linguri maioneza/iaurt

1-2 catei usturoi

cateva frunze de pătrunjel

sare

piper

Categorii