Mici

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mici

Mirodeniile pentru mici se prepară din piper, foi dafin şi cimbru, in cantitati egale, date prin rasnita de piper. Foile de dafin se pot rupe sau taia cu foarfeca ca sa poata fi risnite mai usor. Se poate face un borcanel din care sa pui cit iti trebuie. Cantitati egale de carne porc (mai grasa, ca pentru sarmale) si vita se dau prin masine de tocat. La 1 Kg de carne se pune 1 lingurita cu varf de mirodenii, 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu, 1 lingurita rasa de sare se amesteca bine si se lasa la rece (in frigider acoperita cu folie, NU in congelator) cel putin 24 ore. Se formeaza micii (in mana) si se ung cu o zeama obtinuta din 2 catei de usturoi zdrobiti in 200 ml apa. Se pun pe gratar pe jar potrivit (ca sa nu se lipeasca de mina, se toarna in mina si pe micii pregatiti in tava sau farfurie putina bere), se stropesc cu putina bere si in timpul prajirii. Se intorc cu paleta astfel incat sa nu se arda. Micul nu trebuie ars, trebuie sa aiba o mica crusta la suprafata iar la mijloc sa fie zemos.

Ingrediente Mici

- Carne porc

- Carne vită

- Mirodenii pentru mici

- Bicarbonat alimentar

- Usturoi

- Sare

- Bere

Categorii