Mici de casa

Timp de preparare 15 ore

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mici de casa

Cu ajutorul unui robot de bucatari mixati carnea de vita si porc adaugand supa putin cate putin, cam 25-30 de minute. Pasta de mici este bine framantata cand are un aspect pastos, ca un aluat. Intr-un castron se toarna carnea tocata , piperul, cimbrul, paprika, sarea, usturoiul zdrobit si 2-3 linguri de supa rece de vita. Se framanta energic si, cand pasta incepe sa se formeze, se adauga bicarbonatul de sodiu si se framanta din nou. Supa se va adauga in transe de 40-50 de ml. pe masura ce e absorbita. Cand pasta de mici e bine framantata, se tine de o lingura fara sa cada imediat. In acest moment, pasta de mici se transfera intr-un castron si se preseaza bine, ca sa nu ramana goluri de aer. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider minimum 12 ore inainte de a trece la pasul urmator.Dupa ce s-au odihnit, se trece la formarea mititeilor apoi se pun pe gratarul incins si se prajesc. Se servesc calzi cu mustar sau pita si salata.

Ingrediente Mici de casa

800 g carne de vita

400 g carne de porc mai grasa

250 ml.supa concentrata de vita

3-4 catei de usturoi

1 lingurita cu varf de bicarbonat

sare

1 lingurita de piper

1 lingura de cimbru uscat

1 lingurita paprika dulce

Categorii