Mici din carne de porc

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mici din carne de porc

Pregatirea supei de os de porc: Se spala osul de porc. Ceapa se curata de foi, morcovul se curata de coaja, ardeiul se curata de seminte si de cotor. Se spala toate aceste legume si se fierb intr-un litru de apa cu osul de porc, boabele de piper, foaia de dafin si putina sare. Se ia spuma care se formeaza de la os si se lasa sa fiarba in continuare pana cand scade toata apa. Se completeaza cu 500 ml apa, se mai clocoteste de cateva ori, apoi se lasa sa se raceasca. La final, se strecoara totul, pastrandu-se supa. Pregatirea micilor: Carnea se spala, apoi se taie in bucati mari si se da prin masina de tocat. Se pune in robotul de bucatarie (acesta trebuie sa aiba atasata paleta pentru framantare), apoi se adauga cimbrul, usturoiul (curatat de foi, spalat si zdrobit), boiaua dulce, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se da drumul la robot la o viteza medie si se adauga treptat supa de os. Se framanta asa timp de vreo 10 minute, iar la final se potriveste compozitia de sare. Cu mainile ude se modeleaza micii, se aseaza pe o tava, apoi se acopera cu o folie si se tin la frigider pana a doua zi. Se incinge gratarul si se modeleaza, din nou, micii, cu mainile ude, apoi se pun pe gratar. Se frig pe toate partile. Se servesc cu mustar.

Ingrediente Mici din carne de porc

Pentru supa de os de porc:

un os de porc (200 g)

1,5 l apa

cateva boabe de piper negru

o foaie de dafin

o ceapa

un morcov

jumatate de ardei kapia

sare.

Pentru mici:

1 kg carne de porc

o lingura cimbru uscat

5 graunti de usturoi

o lingura de boia de ardei dulce

o lingurita de bicarbonat de sodiu

350 ml supa de os de porc

sare

dupa gust.

Categorii