Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon

Unge cu 1 lingurita ulei de masline 3 vase a cate 100 ml si aseaza la baza acestora cate o foaie de copt rotunda. Taie sparanghelul in bucatele si pune-l intr-un blender. Adauga in blender 100 gr mazare si paseaza legumele pana se obtine un piure fin.Dizolva gelatina in vinul alb, las-o sa stea 10 minute apoi incalzeste-o usor pe foc mic pana cand se dizolva, dar ai grija sa nu fiarba.Adauga gelatina la piureul de legume si amesteca. Intr-un vas, amesteca smantana cu ½ lingurita tarhon maruntit, ½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate, sare si piper dupa gust. Pune smantana in blender si amestec-o cu piureul de legume pana la omogenizare.Imparte amestecul obtinut in cele 3 forme pregatite si da-le la rece 2-3 ore pana cand amestecul s-a intarit. Intre timp, amesteca 50 gr mazare ramasa cu 1 lingurita ulei de masline. Pentru servire, rastoarna mousse-urile din forme pe cate o farfurie.Presara fiecare mousse cu mazare si tarhon maruntit apoi stropeste-le cu 1 lingurita ulei de masline si otet balsamic. http://lauradfood2.blogspot.com/

Ingrediente Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon

3 lingurite ulei de masline cu aroma de lamaie

3 lingurite otet blasamic

150 gr mazare din conserva

185 gr sparanghel verde din conserva

10 gr praf de gelatina

100 ml vin alb sec

100 ml smantana

1 lingurita tarhon maruntit

sare si piper negru

dupa gust

½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate

Categorii