Orez African picant

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Orez African picant

Acest orez este un deliciu, merge ca garniturã la orice mâncare, dar în special cu creveti prãjiti merge la fix :) Este foarte usor de fãcut. Aveti nevoie de orez cu bob lung , eu pun la o canã de orez, 2 cãni de apã fierbinte, cantitatea asta e suficientã pentru 2 persoane, sigur cã depinde de pahar... 1) Se pune pe foc mic o crãticioarã cu putin ulei, usturoiul si sarea. Amestecã si pune imediat orezul,lasã putin sã intre uleiul în orez si acoperã cu apa fierbinte.Lasã la fiert. 2)Când e aproape gata ia de pe foc si se lasã acoperit, sã se umfle.Nu lãsati sã fiarbã prea tare, tot timpul când îl trageti de pe foc sã aibã lichid. 3)Taie ceapa foarte mãrunt si pune-o la prãjit în putin ulei, pânã îsi schimbã culoarea în aurie. Acum se pun stafidele galbene, Badjak (este un fel de pastã de ardei iute prãjit, indian) si caju, eu am pus la ochi. Amestecã si adaugã din orezul fiert, pune sos de soia pânã îsi schimbã culoarea în maroniu. Atentie! sosul de soia este destul de sãrat, e adevãrat cã depinde si de marca produsului, cele mai ieftine sunt foarte sãrate; dacã scãpati prea mult sos mai adãugati orez alb, si totul va fi bine. Serviti imediat. Sper sã vã placã:) Poftã mare!

Ingrediente Orez African picant

orez cu bob lung

1-2 cãtei de usturoi tocati

ulei

sare

Pentru soté:

1 ceapã micã

stafide galbene

caju

Badjak sau piri piri

sos de soia

Categorii