Orez basmati cu cocos

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Orez basmati cu cocos

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa verde si semintele de chimen/ mustar/ susan si se calesc 1 minut. Se pune orezul in tigaie si se amesteca cu restul ingredientelor. Se toarna laptele de cocos intr-un vas gradat si se completeaza cu apa fiarta pana se obtine 1 L de lichid, apoi se toarna peste orez si se adauga sarea. Se lasa la fiert pana incepe sa clocoteasca, apoi se micsoreaza flacara si se pune capacul. Se lasa la fiert cam 11 minute. Cu o furculita se aereaza orezul, se toarna zeama de limeta si se poate servi.

Ingrediente Orez basmati cu cocos

Ingrediente 4 portii:

1 lingura ulei de usturoi (am folosit de masline)

4 fire ceapa verde

tocate fin

2 lingurite seminte de chimen negru sau mustar negru (am folosit de susan negru)

300 g orez basmati sau thailandez

1 conserva lapte de coco

600 ml apa fiarta

1 lingurita sare de mare (1/2 lingurita sare de bucatarie)

zeama de la 1 limeta

Categorii