Pasta (hummus) de migdale

Timp de preparare 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pasta (hummus) de migdale

Este mancarea perfecta... Se pregateste in cca 10 minute, este gustoasa, sanatoasa si racoroasa. Intr-un castron turnam trei sferturi de cana de apa peste felia de paine rupta in bucati mari si lasam sa se inmoaie. Migdalele se mixeaza in blender cu usturoiul pana obtinem o pudra foarte fina. Adaugam amestecul de paine si apa si mai mixam putin pana obtinem o pasta de consistenta mai groasa, adaugam sare, piper alb, zeama de lamaie si ulei de masline. Uleiul de masline se adauga treptat si se amesteca continuu (lingura cu lingura). Se stropeste cu putin ulei de masline , se decoreaza cu boia dulce de ardei si seminte de floarea soarelui neprajite si nesarate.

Ingrediente Pasta (hummus) de migdale

100 g migdale hidratate (neprajite si nesarate)

Migdalele se lasa peste noapte in apa sarata

deshidratate 12-24 de ore. In cazul in care nu sunt bine uscate

migdalele se rancezesc repede.

100 g paine alba (am folosit paine din faina de orez fara gluten)

cca 3/4 cana apa

3 catei de usturoi sau dupa gust

zeama de lamaie dupa gust (cca 1/2 lamaie)

4-5 linguri de ulei de masline

sare si piper alb dupa gust

boia dulce de ardei si seminte de floarea soarelui neprajite si nesarate pentru decorat

Categorii