Paste în stil italian

Reteta culinara Paste în stil italian din categoria Fusilli. Specific Italia. Cum sa faci Paste în stil italian

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste în stil italian

 

Fusilli în culorile Italiei, cu sos cu busuioc și usturoi, jambon, mozzarella și brânză Grana Padano.

 

INGREDIENTE
250 g fusilli tricolore, 950 ml apă, 1 ceapă albă medie, 100 g jambon, 3 linguri ulei, Un vârf de cuțit busuioc uscat, Sare, după gust, 250 g roșii cubulețe în sos, 50 g brânză mozzarella, 50 g brânză Grana Padano, Frunzulițe de busuioc proaspăt

Timp de pregătire: 3 min

Timp de gătire: 15 min

Porții: 4

Mod de preparare:

Se pun pastele într-o oală cu 700 ml apă clocotindă, se adaugă o linguriță rasă cu sare și se fierb al dente.

Se curăță și se spală ceapa, se taie jambonul cubulețe.

Într-o tigaie în care am înfierbântât puțin ulei apoi se călesc ceapa și jambonul împreună, aprox 3 minute. Se presară sare, după gust (ținând cont că am pus sare și la paste, punem mai puțină aici), se adaugă roșiile cubulețe în sos și apa și se mai lasă vreo 5 minute la fiert, se adaugă busuioc uscat, amestecând.

Se scurg pastele, se adaugă peste sos, se mai fierb împreună maxim 3 minute. Se dau de pe foc, se rade mozzarella și se amestecă bine.

La momentul servirii, se rade și brânză Grana Padano pe ele și se decorează cu busioc proaspăt. Sunt delicioase.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/paste-in-stil-italian.html

Ingrediente Paste în stil italian

250 g fusilli tricolore,

950 ml apă,

1 ceapă albă medie,

100 g jambon,

3 linguri ulei,

Un vârf de cuțit busuioc uscat,

Sare, după gust,

250 g roșii cubulețe în sos,

50 g brânză mozzarella,

50 g brânză Grana Padano,

Frunzulițe de busuioc proaspăt

Categorii