Pate de nuci

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pate de nuci

Nucile le punem intr-un castron cu apa si le lasam sa se hidrateze cel putin 3 ore (ale mele au stat vreo 9 ore) . Daca sunteti acasa mai schimbati apa pe ele si astfle veti obtine un pate mai deschis la culoare . Firele de ceapa le tocam marunt . In vasul unui blender punem nucile stoarse de apa si adaugam sare ,piper si zeama de lamaie. Pornim blenderul si lasam sa mearga pana cand avem o pasta fina si densa . Punem uleiul si ceapa toccata , amestecam usor si servim pe paine subtire prajite, pe lipie ,pe bucati de castravete,ardei sau rosii.

Ingrediente Pate de nuci

-250 gr nuci

-2 fire de ceapa verde

-1 lingura zeama lamaie

-1 lingurita sare

-putin piper

-1 lingura ulei masline (optional)

Categorii