Pere posate in visinata

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute sa se intrepatrunda. Pentru cei care iubesc caramelul sarat, se va pune sare afumata. Va iesi o minunatie. Intr-o alta tigaie se pune la fiert visinata peste care se asaza cu fata in jos perele taiate in doua. Se lasa sa iasa alcoolul din visinata, iar perele sa se poseze, pana cand visinata se caramelizeaza. Se asaza in farfurie para, peste care se pune caramelul impreuna cu merele.

Ingrediente Pere posate in visinata

2 pere coapte mediu

1 mar decojit

30 grame unt

5 linguri zahar to

scortisoara pudra

praf sare

200 ml visinata

Categorii