Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia

Dovleceiii spalati, rasi fin,la fel si morcovul, ceapa taiata foarte marunt sau rasa si ea, toate se pun intr-un castron, se adauga 1 lingura rasa cu sare, se amesteca si se lasa deoparte 20 minute. Dupa ce si-au lasat zeama, se ia din compozitie cate putin, se stoarce bine si se pune in alt vas; dupa ce s-a terminat, se adauga piper, orezul fiert, verdeata, cimbru, sare daca mai e nevoie, pesmet si se amesteca totul foarte bine; se ia cu lingurita din compozitie, se trece prin faina, se formeaza perisoarele, apoi se lasa deoparte pe un tocator. Pentru sos, se pune uleiul in vas, se adauga usturoiul si se lasa doar cat isi lasa aroma, se adauga lingurita de faina, amestecand bine, se stinge cu un pahar cu apa, amestecand sa nu se formeze cocoloase; cand incepe sa fiarba, se adauga usor perisoarele, se lasa la fiert cateva minute, apoi se adauga smantana, se potriveste de gust, iar dupa cateva clocote, se opreste focul. Se serveste cu mamaliguta.

Ingrediente Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia

Perisoare:

2 dovlecei

1 ceapa mica

2 morcovi mici

sare

piper

1/2 lingurita cimbru

marar verde

1 ceasca cu pesmet

3 linguri orez fiert

1 cana cu faina

Sos de smantana:

400 ml smantana lichida de soia

3 catei de usturoi

2 linguri ulei

1 lingurita faina

sare

piper

Categorii