Piersici si banane la gratar cu coniac si inghetata

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Piersici si banane la gratar cu coniac si inghetata

Nectarinele le spalam bine, le taiem pe din doua si le scoatem samburele lemnos. Decojim bananele si le taiem pe diagonala. Intr-un castronel amestecam zaharul si scortisoara. Punem gratarul la incins. Pe gratar asezam jumatatile de banana si nectarina cu taietura in jos. Le vom lasa asa pana vor capata acele dungulite specifice lasate de gratar. Le intoarcem cu taietura in sus si le mai lasam cateva minute. Le presaram cu amestecul de zahar si scortisoara si le intoarcem din nou cu taietura in jos, le lasam pana ce zaharul se va carameliza usor, iar fructele vor capata o culoare placuta si se vor inmuia usor la suprafata. Le scoatem cu grija pe farfuria de servit, asezam 1 glob de inghetata, stropim totul cu coniac, iar peste presaram din nou amestecul de zahar si scortisoara. Decoram cu frunzulite de menta. Mai multe delicii gasiti pe blogul AndreeaChinesefood.blogspot.com.

Ingrediente Piersici si banane la gratar cu coniac si inghetata

2 piersici (de preferat nectarine)

2 banane mici

usor verzui

cu textura ferma

3 lingurite zahar

1 lingurita scortisoara

1 lingura coniac de buna calitate

inghetata de pepene galben sau vanilie

Categorii