Piurée de cartofi à la truffe

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Piurée de cartofi à la truffe

Spălați cartofii și fierbeți-i necurați (FOARTE IMPORTANT pentru că astfel le păstrăm gustul și evităm pierderea vitaminelor). Cartofii nu trebuie copti nici prea mult, nici prea putin.... Se fierb cand furculita intra usor in mijlocul lor, iar coaja nu crapa cand sunt intepati. V-as putea spune ca alti "bucatari nationali" X minute; dar cred că minutele de fierbere sunt aleatorii și depind de o mulțime de factori: tipul plitei (electrică, pe gaz, cu inducție etc.), varietatea de cartofi etc. Dar dacă vrei, pentru cartofii CARA pe gaz. aragaz, aproximativ 30 de minute la foc normal (nu prea mult, nici prea mult). Odată fierte, le scoatem într-o strecurătoare și le lăsăm să se răcească puțin, încât să nu ne ardem degetele... (nu le lăsați în niciun caz să se răcească).Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul. Adăugați toate ingredientele de mai sus în același timp (nu vă certați între ele) și zdrobiți-le manual cu o furculiță mare sau cu un piure de cartofi; sub nicio formă nu trebuie să obținem o pastă fină de cartofi ca o budincă sau ca fulgi piure. Adaugam unt (light sau normal 80% MG, fiecare dupa gust sau dupa dieta pe care a impus-o... eu nu tin regim, asa ca folosesc unt normal, pentru ca este mai gustos), smantana, ulei, sare si piper.Piureul trebuie sa aiba bucatele de cartofi in el ca sa-l simta pe limba si in cerul gurii (cine nu-si aduce aminte de piureul magic al bunicilor noastre care in lipsa MIXER sau timpul asa era?) Sa ne uitam putin la vecinii europenii nostri, francezii... care este molia cea mai cautata la ei? Piure de cartofi de casa à la fourchette ... (piure de cartofi facut cu furculita...) Curatam trufa sub un jet de apa rece de la robinet si o periuta speciala, (eu folosesc o periuta noua) O taiem in felii subtiri fără piure într-un bol de prezentare (Art de masă). Și aranjam frumos trufele deasupra. POFTĂ BUNĂ

Ingrediente Piurée de cartofi à la truffe

1 Kg cartofi Cara (sau alt soi

de preferinta pentru pireu)

250 g unt

20 cl smantana dulce (o folosim de obicei pentru a face frisca)

1 lingura de ulei de floarea soarelui (nu de masline deoarece acesta schimba putin gustul pireului)

1 Trufa neagra mijlocie

sare si piper dupa gust

Categorii