Prajitura cu ciocolata, conopida si glazura crema de mascarpone cu lamaie

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu ciocolata, conopida si glazura crema de mascarpone cu lamaie

Aceasta reteta a fost adaptata dupa reteta propusa de Kate Hackworthy Se pregateste o forma de copt ungand cu unt si pudrand forma cu faina. Se fierbe conopida si se transforma in piure in blender. Se bat intr-un vas separat iaurtul, uleiul si zaharul. Se adauga pe rand cate un ou si se omogenizeaza bine inainte de a adauga si al doilea. Se adauga conopida piure si zaharul vanilat. Intr-un vas separat se amesteca faina, cacao, scortisoara, praf de copt, sare. Se omogenizeaza cat mai bine. Peste amestecul de oua si conopida se adauga 1/2 din cantitatea de faina si 1/2 din laptele batut. Se omogenizeaza bine apoi se adauga si restul de faina si lapte batut si se omogenizeaza. Se toarna in vasul de copt amestecul si baga pentru 35-40 de min in cuptorul incins la 175 C. Glazura se prepara amestecand bine zaharul cu mascarpone, zeama de lime si coaja rasa. Daca amestecul este prea gros se adauga 1-2 linguri de smatana. Din pacate pozele nu sunt partea mea forte si ca urmare nu arata profi. Sper sa ma scuzati pentur asta si totusi sa incercati reteta.

Ingrediente Prajitura cu ciocolata, conopida si glazura crema de mascarpone cu lamaie

conopida fiarta (75 gr)

iaurt grecesc 10% (100 gr)

ulei vegetal (100 ml)

zahar brun (175 gr)

oua (2 buc) faina (250 g.)

cacao (75 gr)

praf de copt (2 lingurite)

scortisoara (2 lingurite)

zahar vanilat BIO (un plic)

sare (1/4 lingurita) lapte batut (180 ml)

pentru glazura:

mascarpone (100 gr)

zeama de lime (1 lingurita)

coaja de lime (1 lingurita)

miere (2 lingurite)

Categorii