Praz gratinat (Gratin de poireau)

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Praz gratinat (Gratin de poireau)

de la firele de praz se ia doar partea alba care se taie in rondele, apoi se fierbe in apa cu sare timp de 10-15 min. Intre timp se face sosul : se topeste untul si se agauga faina, doar cat sa se coloreze un pic. Se ia de pe foc si se adauga frisca lichida, sare, piper, nucsoara si verdeata. Se amesteca sosul cu 50 g emmental. Prazul se scurge bine de apa si se amesteca apoi cu sosul. Se pune compozitia intr-un vas de yena, se presara restul de emmental si se da la cuptorul incalzit in prealabil, pentru 20- 30 minute. Se serveste cald sau rece, simplu sau ca si garnitura. Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com

Ingrediente Praz gratinat (Gratin de poireau)

4-5 fire de praz

100 g emmental (sau cascaval ras sau parmezan)

200 ml frisca lichida sau 300 ml lapte

25 gr unt

50 gr faina

sare

piper

nucsoara

marar sau patrunjel.

Categorii