Pulled pork la slow cooker Crock-Pot

Timp de preparare 5 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pulled pork la slow cooker Crock-Pot

Se pun toate ingredientele pentru saramura intr-un vas, se amesteca cu o lingura pana se topeste sarea. Se spala carnea si se pune in saramura. Aceasta sa fie suficienta incat sa acopere bucata de carne. Se da totul la frigider pentru 24-36 ore. Eu am tinut-o la frigider aproximativ o zi si jumatate. Este necesar sa o lasati in saramura cel putin 12 ore. Dupa ce carnea a stat suficient in saramura, o scoatem si o uscam bine cu prosoape de hartie. Daca avem timp o putem lasa la zvantat 20-30 minute. Intre timp amestecam restul de ingrediente: passata de rosii, sosul iutel, condimentele, boiaua si sarea. Punem amestecul in vasul slow cooker-ului Crock-Pot, adaugam carnea si incepem sa o masam bine. Cam asta e tot. Punem capac peste vas, setam timpul de 5 ore, functia higt. Dupa expirarea timpului facem o proba tragand usor de carne cu furculita. Daca aceasta se desface inseamna ca e gata. O scoatem cu o paleta pe o farfurie si cu ajutorul a doua furculite desfacem toata bucata de carne. La final adaugam sosul ramas din timpul coacerii peste carne. Carnea este gata pentru a fi folosita la sandvisuri sau burgeri.

Ingrediente Pulled pork la slow cooker Crock-Pot

Aproximativ 1,5 kg ceafa de porc

1 plic de condimente pentru porc

1 lingura boia de ardei iute

1 lingurita sare

100 ml suc de rosii gros(passata de rosii)

1 lingura sos iutel

Pentru saramura:

500 ml apa

1 lingura piper boabe

1 lingura mustar boabe

2 linguri sare

3-4 frunze de dafin

Categorii