Ratatouille

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ratatouille

Intr-o tigaie, in uleiul incins caliti ceapa si usturoiul. Cand ceapa devine translucida adaugati rosiile oparite, decojite si taiate cubulete. Lasati sa fiarba bine pana sosul se leaga putin, apoi adaugati sarea piperul si ierburi Provence dupa gust. Caliti pe rand legumele taiate rondele. Nu le tineti foarte mult pe foc! Intr-un vas de yena rotund, puneti sosul, apoi legumele calite alternandu-le. Eu am inceput cu vanata, apoi dovlecel, ardei rosu si ardei galben. Presarati ierburi de Provence, acoperiti cu capac si dati la cuptor timp de 20 de minute la foc potrivit. Dupa ce scoateti vasul din cuptor adaugati cimbru si busuioc proaspat tocat. Puteti servi cald sau rece, langa o portie de calamari sau creveti. Pofta buna! Reteta cu grad de dificultate mediu.

Ingrediente Ratatouille

1 ceapa

2 catei de usturoi

6 rosii

ierburi de Provence uscate

ulei de masline

1 vanata mare

1-2 dovlecei

1 ardei rosu

1 ardei galben

sare

piper, de Provence

cimbru

busuioc

Categorii