Rondele de cartofi cu nucsoara

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rondele de cartofi cu nucsoara

Reteta este plina de aroma si condimentata intr-un mod original si echilibrat, iar gustul este delicios, cu o usoara nuanta picanta. Este foarte simpla si relativ rapida, fiind o modalitate deosebita de a da gust si aroma unei retete de post. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se adauga semintele de chimen. Se prajesc, amestecand frecvent, pana ce incep sa sfaraie. Se adauga ghimbirul si ardeiul iute si se gatesc 2 minute, amestecand frecvent. Se adauga sarea, nucsoara, coriandrul si piperul alb, se amesteca bine, dupa care se adauga cartofii. Se amesteca si se gatesc 2-3 minute. Se adauga fondul, se amesteca, se acopera tigaia si se fierb cartofii 20 de minute, pana ce sunt fragezi. Se adauga sucul de lamaie si mararul si se amesteca cu grija, ca sa nu se sfarama cartofii. Se servesc fierbinti, ornati cu rondele de ardei iute si coaja de lamaie rasa.

Ingrediente Rondele de cartofi cu nucsoara

2 linguri de ulei de orez Riso Scotti

1 1/2 lingurita de seminte de chimen

1 lingurita de piper alb

sau dupa gust

2 lingurite de boabe de coriandru

macinate

2 lingurite de nucsoara

proaspat macinata

sare

dupa gust

1 ardei iute verde

tocat

2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir

tocata marunt

8 cartofi medii

taiati rondele de 5 mm grosime

60 ml fond de legume

sau apa

1 lingura suc de lamaie

coaja de lamaie rasa

pentru ornat

patrunjel

tocat

1 ardei iute verde

taiat rondele

pentru ornat

Categorii