Salata de linte cu rosii sotate

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata de linte cu rosii sotate

Intr-o tigaie punem la calit ceapa si usturoiul taiate marunt, apoi adaugam cateii de usturoi maruntiti cu aparatul. Adaugam rosiile taiate cubulete si lasam la sotat cateva minute, la foc iute pana se evapora lichidul. Separat, se fierbe lintea, schimbandu-se apa de doua ori. Cand e bine fiarta, o strecuram si o adaugam impreuna cu bulgurul ( pe care l-am fiert 5 minute in apa cu sare, apoi l-am strecurat ) peste amestecul de rosii. Lasam pe foc inca un minut pana ce acestea s-au combinat , apoi tragem tigaia de pe foc si adaugam patrunjelul. Cand s-a racit, asezonam cu zeama de lamaie. Se poate servi atat calda cat si rece.

Ingrediente Salata de linte cu rosii sotate

2 cepe verzi (sau 1 ceapa uscata)

2 fire usturoi verde

4-5 catei de usturoi

3-4 linguri ulei de masline

sare

piper

1/2 lingurita mirodenia (merge si doar cu sare si piper )

75 gr linte (eu am avut verde)

75 gr bulgur

4-5 rosii

1 legatura patrunjel

zema de la o lamaie

Categorii