Sote de galbiori si ciuperci champignon pe pat de orez

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sote de galbiori si ciuperci champignon pe pat de orez

Se curata ciupercile cu o pensula de eventualele impuritati. Se taie felii ciupercile champignion. Se curata si se taie marunt ceapa rosie si usturoiul. Intr-o cratita punem doua linguri de ulei de masline si calim ciupercile champignion si galbiorii impreuna cu ceapa rosie si usturoiul. Se adauga vinul alb, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la gatit pana scade vinul circa 10 minute. Dupa ce s-au gatit ciupercile se scot pe o farfurie . In aceeasi cratita se pun doua linguri de ulei de masline si se caleste orezul pana devine sticlos. Se adauga trei cani de supa de legume treptat si se amesteca mereu. Se lasa la fiert circa15-20 de minute in functie de cat de gatit doriti sa fie orezul. Se pune pe farfuria de servire un pat de orez si deasupra ciupercile sotate presarate cu patrunjel verde.

Ingrediente Sote de galbiori si ciuperci champignon pe pat de orez

300 gr ciuperci champignion

200 gr galbiori

1 ceapa rosie

2 catei de usturoi

Sare

Piper

4 linguri ulei de masline

1 cana orez

3 cani supa de legume

50 ml vin alb

Patrunjel 3 crengute

Categorii