Soufflé de brocoli, conopida si dovlecei

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Soufflé de brocoli, conopida si dovlecei

Se spala legumele, se desface conopida si broccoli buchetele, dovleceii se taie felii. Se opareste conopida si broccoli in apa cu sare apoi se lasa la scurs. Pentru sosul de baza: se topeste untul, se adauga faina si laptele. Se fierbe sosul 3 min. Se inchide focul si se adauga frisca lichida si smantana,50 g parmezan, condimentele( nu uitati nucsoara!). Se adauga tot sosul un pic racit in castronul in care se bat spuma galbenusurile, in prealabil. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se unge o forma cu unt, se presara putin pesmet si se pun in ea straturi de legume si sos. Se presara deasupra sosul ramas, parmezan sau branza rasa sau mozzarella. Se da la cuptor 35-40 min. Se serveste cu sos de rosii. Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com

Ingrediente Soufflé de brocoli, conopida si dovlecei

350 g conopida

300g broccoli

1 dovlecel mare sau 2 mai mici

4 linguri unt (pereferabil cu ierburi aromatice)

2 linguri faina

400 ml lapte

200 frisca lichida

100 g smantana

100 g parmezan(cascaval ras sau branza raza sau felii de mozzarella)

4 galbenusuri

1 lingura rasa de marar deshidratat sau o legatura de marar verde

sare

piper

nucsoara. Pentru sos (2): 200 g sos de rosii care se fierbe putin cu o lingurita de ulei de masline

oregano

busuioc sau ce ierburi aromatice doriti.

Categorii