Sufleu de spanac cu cartofi

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sufleu de spanac cu cartofi

Se decongeleaza spanacul punandu-l sa se scurga intr-o strecuratoare. Cartofii se curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare si nucsoara razuita. Spanacul bine scurs se amesteca , intr-un vas , cu ouale ( albusul se poate bate spuma), smantana si condimentele.Se adauga apoi cartofii fierti si scursi, pesmetul, faina, praful de copt si usturoiul presat. Se amesteca bine de tot, se asezoneaza daca mai este cazul , apoi se lasa deoparte 30 minute sa se patrunda bine toate ingredientele. Un vas Yenna se unge cu unt si se presara cu pesmet. Amestecul de spanac il rasurnam in vasul Yenna , razuim putin cascaval si il dam la cuptorul dinainte incalzit cam 20-30 minute. Spanacul se poate servi ca atare sau drept garnitura la fripturi. Daca doriti spanacul se poate frige in ulei, ca si chiftelutele. Pofta mare ! PS....ideea am primit-o de la \"surioara mea\" Laura Schuster ( http://leckereien.blogspot.com/ ) careia ii multumesc tare mult !

Ingrediente Sufleu de spanac cu cartofi

350 g spanac congelat

800 g cartofi albi

4 oua

70 ml smantana

2 linguri faina

1 plic praf de copt

50 g pesmet

nucsoara

4 catei usturoi

sare

piper

ulei

putin cascaval

Categorii