Supa vichyssoise cu dovlecel

Instructiuni de preparare Supa vichyssoise cu dovlecel
Pentru detalii de curatare mai usoara a prazului, click aici. Intr-o oala se incinge uleiul de masline si untul pe foc mediu si se adauga prazul. Se caleste pana cand se inmoare fara sa se rumeneasca, 5-10 minute.
Se adauga dovleceii si cartofii, se adauga supa de pui si se pune putina sare si piper . Se lasa sa fiarba 20-30 minute pana cand cartofii sunt patrunsi .
Se adauga cimbrisorul si se da supa prin blender .
Se intoarce supa in oala, se adauga nucsoara si frisca lichida, incalzindu-se, fara a se da in clocot.
Se potriveste de sare si piper. Se serveste cu paine proaspata sau prajita si se pastreaza foarte bine in congelator chiar si o luna sau doua.
Ingrediente Supa vichyssoise cu dovlecel
3 linguri ulei de masline
1 lingura de unt
3 fire mari de praz tocate, partea alba si verde
2 dovlecei maricei tocati
7 cartofi medii curatati de coaja si tocati bucatele mici
1 litru de supa de pui sau apa
sare si piper dupa gust
1/2 lingurita nucsoara macinata
1 lingura de cimbrisor proaspat
1 cana (200 ml) frisca lichida neindulcita