Supa vichyssoise cu dovlecel

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Supa vichyssoise cu dovlecel

Pentru detalii de curatare mai usoara a prazului, click aici. Intr-o oala se incinge uleiul de masline si untul pe foc mediu si se adauga prazul. Se caleste pana cand se inmoare fara sa se rumeneasca, 5-10 minute.

Se adauga dovleceii si cartofii, se adauga supa de pui si se pune putina sare si piper . Se lasa sa fiarba 20-30 minute pana cand cartofii sunt patrunsi .

Se adauga cimbrisorul si se da supa prin blender .

Se intoarce supa in oala, se adauga nucsoara si frisca lichida, incalzindu-se, fara a se da in clocot.

Se potriveste de sare si piper. Se serveste cu paine proaspata sau prajita si se pastreaza foarte bine in congelator chiar si o luna sau doua.

Ingrediente Supa vichyssoise cu dovlecel

3 linguri ulei de masline

1 lingura de unt

3 fire mari de praz tocate, partea alba si verde

2 dovlecei maricei tocati

7 cartofi medii curatati de coaja si tocati bucatele mici

1 litru de supa de pui sau apa

sare si piper dupa gust

1/2 lingurita nucsoara macinata

1 lingura de cimbrisor proaspat

1 cana (200 ml) frisca lichida neindulcita

Categorii