Tocăniţă de ciuperci (pe aragaz sau la ceaun)

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tocăniţă de ciuperci (pe aragaz sau la ceaun)

Se taie cubuleţe mici ardeiul, ceapa albă şi mărul (curăţat de coajă). Apoi, ceapa verde este tăiată rondele. Pătrunjelul tocat mărunt şi usturoiul pisat. Dacă ciupercile sunt din conservă (strecurate de apă), nu este necesar să le mai tăiaţi. Dacă sunt albe sau proaspăt culese, trebuie să fie tăiate în felii medii. Într-o cratiţă încăpătoare se încinge puţin uleiul, se adaugă ceapa albă alături de cea verde, se amestecă cu o lingură de lemn până devine semi-transparentă. Se adaugă pe urmă ardeiul şi mărul cubuleţe şi se amestecă până ceapa devine sticloasă complet. Se adaugă ciupercile şi se amestecă cu legumele bine, după care se adaugă apă cât să le acopere. Între timp, amestecaţi din când în când ca să nu se prindă de oală şi lăsaţi să fiarbă până simţiţi că puteţi străpunge cu furculiţa ciuperca şi se poate muşca fără bătaie de cap. Înainte de a o lua de pe foc se adaugă sare şi piper după gust, pătrunjelul verde şi usturoiul pisat. Se amestecă, iar dacă vreţi să faceţi compoziţia mai groasă, amestecaţi într-un bol o lingură de făina cu puţin lapte sau apă, după care turnaţi în compoziţie. Aceaşi procedură trebuie urmată şi pentru ceaun! Merge bine în combinaţie cu pilaf de orez sau mămăliguţă. Poftă bună!

Ingrediente Tocăniţă de ciuperci (pe aragaz sau la ceaun)

Ingredientele pe care le voi menţiona mai jos se folosesc pentru prepararea tocăniţei la ceaun

însă pentru cei care n-au norocul să locuiască la casă

cantităţile merg bine şi pentru o oală pe aragaz!

1 kg de ciuperci (noi am folosit ciuperci proaspăt culese

de pe câmp

dar şi cele din conservă sau albe merg bine)

1 ardei roşu mare

3 cepe verzi şi una albă (mai mare)

1 măr roşu dulce

sare

piper

pătrunjel verde

2-3 căţei de usturoi

ulei

Categorii