Tort Bradut de Craciun

Reteta culinara din categoria Retete Montare D’oro. Cum sa faci Tort Bradut de Craciun

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort Bradut de Craciun

 

Am pregătit cu mult drag pentru ai mei un tort Brăduţ de Crăciun din foi de pandişpan, între care alternează cremele mele preferate: cea cu alune de pădure şi crema de ciocolată cu alune, felii de portocală. L-am ornat cu frişcă Montare d’oro colorată în verde cu puţin colorant alimentar. Nu este un verde intens pentru a nu depăşi dozajul de colorant. Şi cum orice brad trebuie împodobit, l-am decorat cu ornamente de sărbătoare: perluţe pe post de instalaţie, fulgi de zahăr ca ornamente, iar zăpada este din cocos. Nu am uitat de cadouri, pe-acestea le-am făcut din alune de pădure şi nuci trase în ciocolată albă, apoi date prin zahăr colorat, pe care le-am aşezat la bază.

Ingrediente Tort Bradut de Craciun

pentru foile de pandişpan avem nevoie de:

10 ouă mărime M,

un vârf linguriţă sare,

8 linguri zahăr,

250 ml ulei,

10 linguri făină,

un plic praf de copt,

pentru creme cu alune de pădure:

250 cremă mascarpone,

1 lingură zahăr pudră,

Un plic zahăr vanilat Bourbon,

300 ml frişcă lichidă Montare d’oro,

50 g ciocolată neagră pentru crema de ciocolată,

În plus: o portocală,

2 linguri alune de pădure rumenite şi măcinate,

pentru decor avem nevoie de:

200 ml frişcă lichidă Montare d’oro,

colorant alimentar verde,

Zahăr colorat,

Perluţe de zahăr,

Fulgi de zahăr,

O lingură fulgi de cocos,

50 g ciocolată albă,

Câteva alune de pădure,

Câteva nuci

Categorii