Tort cu crema de mascarpone si cafea

Reteta culinara din categoria Retete Montare D’oro. Specific Romania. Cum sa faci Tort cu crema de mascarpone si cafea
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu crema de mascarpone si cafea
Pentru ca azi am implinit 8 ani de cand sunt pe Bucataras, 8 ani de cand sunt cu voi, oameni dragi si speciali, am hotarat sa sarbatoresc asa cum se cuvine, cum altfel decat cu un tort grozav de bun, curcubeu pe cerul gurii. Dar, se poate prepara acest tort si cu ocazia sarbatorilor de Craciun, care se apopie cu pasi repezi si de ce nu, chiar si de Revelion. Va fi o adevarata placere sa il savurati. M-a ajutat la acest tort si frisca Montare D'Oro care m-a surprins placut. Este pufoasa, moale si suficient de dulce astfel inca sa nu mai fie nevoie sa adaug zahar. Asadar, va invit sa savurati o felie de tort delicioasa! :X
Ingrediente Tort cu crema de mascarpone si cafea
240 g faina alba
65 g cacao
300 g zahar
1 plic praf de copt
1/2 lgt sare
2 plicuri cafea instant
120 ml ulei
120 ml iaurt
2 oua mari
1 lgt esenta vanilie
240 ml cafea fierbinte
500 g mascarpone
80 g zahar pudra vanilat
200 ml frisca lichida Montare d'oro
1-2 plicuri capuccino
100 g ciocolata amaruie 50% cacao
80 ml frisca Montare D'oro
150 ml frisca Montare D'oro pt. ornat