Tort cu creme de ciocolata si clementine

Reteta culinara din categoria Retete Montare D’oro. Cum sa faci Tort cu creme de ciocolata si clementine
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu creme de ciocolata si clementine
Îmi place să combin în același tort toate gusturile specifice deserturilor, adică: dulce, amărui și acrișor, pentru a împăca pe toată lumea. Așa am procedat și la acest tort unde ingredientul de bază a fost frișca Montare d'oro. Am folosit ciocolată albă, ciocolată amăruie și clementine la creme, iar blatul este unul atât de pufos de zici că e burete. Și este un tort preparat special pentru o aniversare frumoasă. Mâine aduc și secțiunea, că fără secțiune parcă nu este rețeta completă.
Ingrediente Tort cu creme de ciocolata si clementine
Pentru blat( formă de 25 cm diametrul):
8 ouă medii
8 linguri zahăr (200 g)
7 linguri ulei (25 ml)
3 linguri pudră de roșcove (35 g)
6 linguri făină (150 g)
1 praf de sare
Pentru sirop:
400 ml apă
2 linguri zahăr
38 ml esență de rom
Pentru crema de ciocolată amăruie:
300 gr ciocolată amăruie
400 ml frișcă Montare d'oro
250 gr mascarpone
1 praf de sare
Pentru crema de ciocolată albă:
400 gr ciocolată albă
350 ml frișcă Montare d'oro
250 gr mascarpone
30 ml esență de lămâie
1 praf de sare
Pentru crema de clementine:
250 ml sirop proaspăt de clementine
2 linguri amidon
2 linguri zahăr
250 gr frișcă Montare d'oro
250 gr mascarpone
1 praf de sare
Pentru decor:
kiwi
clementine
semințe de rodie
physalis