Tort cu creme de ciocolata si clementine

Reteta culinara din categoria Retete Montare D’oro. Cum sa faci Tort cu creme de ciocolata si clementine

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu creme de ciocolata si clementine

 

Îmi place să combin în același tort toate gusturile specifice deserturilor, adică: dulce, amărui și acrișor, pentru a împăca pe toată lumea. Așa am procedat și la acest tort unde ingredientul de bază a fost frișca Montare d'oro. Am folosit ciocolată albă, ciocolată amăruie și clementine la creme, iar blatul este unul atât de pufos de zici că e burete. Și este un tort preparat special pentru o aniversare frumoasă. Mâine aduc și secțiunea, că fără secțiune parcă nu este rețeta completă.  

Ingrediente Tort cu creme de ciocolata si clementine

Pentru blat( formă de 25 cm diametrul):

8 ouă medii

8 linguri zahăr (200 g)

7 linguri ulei (25 ml)

3 linguri pudră de roșcove (35 g)

6 linguri făină (150 g)

1 praf de sare

Pentru sirop:

400 ml apă

2 linguri zahăr

38 ml esență de rom

Pentru crema de ciocolată amăruie:

300 gr ciocolată amăruie

400 ml frișcă Montare d'oro

250 gr mascarpone

1 praf de sare

Pentru crema de ciocolată albă:

400 gr ciocolată albă

350 ml frișcă Montare d'oro

250 gr mascarpone

30 ml esență de lămâie

1 praf de sare

Pentru crema de clementine:

250 ml sirop proaspăt de clementine

2 linguri amidon

2 linguri zahăr

250 gr frișcă Montare d'oro

250 gr mascarpone

1 praf de sare

Pentru decor:

kiwi

clementine

semințe de rodie

physalis

Categorii