Tort cu trei blaturi si trei creme

Reteta culinara din categoria Retete Montare D’oro. Cum sa faci Tort cu trei blaturi si trei creme

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu trei blaturi si trei creme

 

Ideea acestui tort o aveam in minte de mai mult timp, insa acum a fost momentul lui, la concursul cu frisca Montare d'oro, perfecta pentru orice desert ai tu pofta. Eu am avut pofta de un desert mai complicat, combinat din trei gusturi diferite si iata ca mi-a iesit ceva bun si frumos.

Ingrediente Tort cu trei blaturi si trei creme

Blat cu cacao:

2 oua

1 praf de sare

4 linguri zahar

2 linguri ulei

esenta de rom

15 g cacao

65 g faina

Blat cu nuca:

2 albusuri

1 praf de sare

4 linguri zahar

80 g faina

40 g nuca macinata

Blat cu vanilie:

2 oua

1 praf de sare

4 linguri zahar

2 linguri ulei

esenta de vanilie

80 g faina

Sirop:

50 g zahar

300 ml apa

Crema cu ciocolata maro:

100 g ciocolata cu lapte

125 ml frisca Montare d'oro

125 g mascarpone

Crema cu zahar caramelizat si nuca:

100 g zahar

250 ml lapte

60 g faina

esenta de rom

50 g unt la temperatura camerei

60 g nuca macinata

Crema cu ciocolata alba:

100 g ciocolata alba

125 ml frisca Montare d'oro

125 g mascarpone

Pentru ornat:

250 ml frisca Montare d'oro

1 punga de fulgi indulciti (30 g)

1 om de zapada din ciocolata alba

cateva coacaze rosii

Diametru tava: 20 cm

Categorii