Tort din turta dulce, cu jeleu de portocale si crema de frisca
Reteta culinara din categoria Retete Montare D’oro. Cum sa faci Tort din turta dulce, cu jeleu de portocale si crema de frisca
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort din turta dulce, cu jeleu de portocale si crema de frisca
E o poveste de iarna acest tort! De fiecare data sarbatorim 1 Decembrie intre prieteni. Avem oameni dragi care-si serbeaza aniversarea in aceasta zi plina de istorie. Pentru ca, totusi, decembrie este luna in care daruim cel mai mult, iar cei mici il asteapta pe Mos Craciun am gandit tortul in spiritul Craciunului. Am vrut sa ne bucucarm de pe acum de turta dulce aromata, portocalele parfumate si delicioasa frisca Montare d’oro. Am facut blaturi din turta dulce, 4 bucati, dar se pot face si mai putine daca doriti un tort nu prea inalt, apoi un jeleu din portocale si crema de frisca cu ciocolata alba. Decorul este la alegerea voastra…
Ingrediente Tort din turta dulce, cu jeleu de portocale si crema de frisca
Pentru blaturile din turta dulce:
2 oua
150 gr zahar
100 gr miere
2 linguri melasa
100 gr unt topit
1 praf de sare
1 lingurita bicarbonat de sodiu
Mirodenii pentru turta dulce(eu am folosit: scortisoara, lavanda culinara, nucsoara, coaja de portocala)
500-550 gr faina
Pentru jeleul de portocale:
1 kg portocale
3 linguri zahar
50 ml whisky
1 plic gelatina granule
In plus:
100 gr ciocolata neagra
100 gr ciocolata alba
500 ml frisca Montare d’oro