Tort Feerie de Iarna
Reteta culinara din categoria Retete Montare D’oro. Cum sa faci Tort Feerie de Iarna
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort Feerie de Iarna
Pentru că mâine e Sf. Stelian şi o serbăm pe una dintre surorile mele, i-am pregătit un tort de iarnă aşa cum şi l-a dorit ea: cu blat de nucă, cremă de vanilie şi cafea, îmbrăcat în frişcă. L-am decorat cu oameni de zăpadă, litere de ciocolată neagră, perluţe în culorile Crăciunului, fulgi mici din zahăr (cumpărate), dar şi cu brăduţi de ciocolată albă şi fulgi mari din fondant (făcuţi de mine).
Ingrediente Tort Feerie de Iarna
pentru blat avem nevoie de:
6 ouă (mărime M);
un vârf linguriţă sare;
4 linguri zahăr;
3 linguri făină;
9 linguri nucă măcinată;
un plic praf de copt;
pentru crema de vanilie şi cafea:
2 gălbenuşuri;
300 ml lapte;
2 linguri zahăr;
Un plic zahăr vanilat Bourbon;
2 linguri (cu vârf) făină;
100 g unt;
1 linguriţă cafea măcinată;
50 ml Montare d’oro;
pentru sirop:
400 ml apă;
2 linguri zahăr;
1 linguriţă esenţă de rom;
pentru decor :
150 ml Montare d’oro;
2 oameni de zăpadă;
Fulgi mici de zahăr;
Perluţe verzi şi roşii;
Litere din ciocolată neagră;
100 g fondant pentru fulgii mari;
100 g ciocolată albă şi scobitori pentru brazi