Vermicelli cu ciuperci urechi de lemn si sparanghel salbatic
Instructiuni de preparare Vermicelli cu ciuperci urechi de lemn si sparanghel salbatic
Ingrediente Vermicelli cu ciuperci urechi de lemn si sparanghel salbatic
vermicelli -200gr(4 persoane)
2 morcovi -taiati bastonase
varza -o farfurie cu varf taiata fideluta
ceapa verde -2-3 cepe potrivite taiate taraneste
sparanghel verde -un manunchi
lemon grass -1 betisor(se poate inlocui cu coaja de lamaie sau lima)
ciuperci -150 grame de urechi de lemn laminate(bureti deshidratati,ciuperci proaspete,shiitake...)
ginger -50gr laminat
alge -20gr kombu
chilli -2 bucati
sos de stridii -2 linguri
sos soia -5 linguri
ulei de susan -5 linguri (sau ulei de floarea soarelui)
Pastele de orez in combinatie cu verdeata,ciuperci si alge sunt dietetice,au fibra si fac deliciul copiilor.
Este bine sa folosim ce avem prin casa,nu sa ne complicam cu lucruri de care nu am auzit ,nu le gasim la magazinul din colt sau sunt scumpe.
Reteta pe care o las nu trebuie urmata pas cu pas,este doar orientativa.Fiecare o poate prepara cu ceea ce ii place sau ce gaseste in camara.Ar fi indicate zarzavaturile specifice anotimpului,de aceea am preferat sparanghelul salbatic ,codite de ceapa verde si morcov.