Vermicelli cu ciuperci urechi de lemn si sparanghel salbatic

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Vermicelli cu ciuperci urechi de lemn si sparanghel salbatic

Intr-un vas punem pasta de orez si o acoperim in totalitate cu apa,se lasa circa 30 minute,nu mai putin.Intre timp cautam cu inversunare wok-ul ,pe care nu l-am mai folosit de jumatate de secol .Il punem cu uleiul la foc iute.Cand uleiul s-a incins se arunca cu indemanare morcovul,ceapa,gingerul,lemon grass si sparanghelul,aveti grija sa mai ramana ceva si in wok.Zarzavaturile se lasa cateva minute,nu trebuiesc calite pentru ca se inmoaie ,doar 2-3 minute pana cand uleiul patrunde foarte putin in pulpa morcovului. Scoatem pastele din apa si le lasam la scurs . Adaugam varza,ciupercile,algele si chilli.Amestecam ,lasam alte 3 minute pana se inmoaie varza .Pastele scurse de apa se amesteca cu zarzavatul.Se adauga sosul de soia si cel de stridii,cele doua sosuri sunt foarte sarate si aromate ,de aceea este foarte posibil sa nu fie nevoie sa asezonam.Amestecam ingredientele cu nadejde pentru a fi patrunse de arome si sosuri. Se servesc imediat. Nu uitati ca este o reteta care trebuie preparata rapid,zarzavaturile trebuie sa ramana pe jumatate crude.Puteti folosi zarzavaturile care va plac cel mai mult,ardeii rosii,vinete,dovlecei .....impreuna cu carne de orice tip. Timpul de preparare este de 45 minute(30 inmuierea pastelor si 15 minute calirea zarzavaturilor)

Ingrediente Vermicelli cu ciuperci urechi de lemn si sparanghel salbatic

vermicelli -200gr(4 persoane)

2 morcovi -taiati bastonase

varza -o farfurie cu varf taiata fideluta

ceapa verde -2-3 cepe potrivite taiate taraneste

sparanghel verde -un manunchi

lemon grass -1 betisor(se poate inlocui cu coaja de lamaie sau lima)

ciuperci -150 grame de urechi de lemn laminate(bureti deshidratati,ciuperci proaspete,shiitake...)

ginger -50gr laminat

alge -20gr kombu

chilli -2 bucati

sos de stridii -2 linguri

sos soia -5 linguri

ulei de susan -5 linguri (sau ulei de floarea soarelui)

Pastele de orez in combinatie cu verdeata,ciuperci si alge sunt dietetice,au fibra si fac deliciul copiilor.

Este bine sa folosim ce avem prin casa,nu sa ne complicam cu lucruri de care nu am auzit ,nu le gasim la magazinul din colt sau sunt scumpe.

Reteta pe care o las nu trebuie urmata pas cu pas,este doar orientativa.Fiecare o poate prepara cu ceea ce ii place sau ce gaseste in camara.Ar fi indicate zarzavaturile specifice anotimpului,de aceea am preferat sparanghelul salbatic ,codite de ceapa verde si morcov.

Categorii