Vinete cu usturoi la cuptor

Timp de preparare o ora si 5 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Vinete cu usturoi la cuptor

Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime. Le crestăm și le frecăm bine cu sare. Tăiem usturoiul felii subțiri pe care le introducem printre crestături. Amestecăm uleiul de măsline cu boiaua de ardei și piperul și-l turnăm peste vinete, având grijă, să intre prin toate tăieturile. (vinetele sunt ca un buretel, absorb foarte mult ulei) Dam tava la cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute, stropind între timp vinetele cu uleiul din tava. Noi am servit vinetele cu sos de smântână și usturoi, presărate cu pătrunjel proaspăt. Merg foarte bine si ca garnitură, dar și ca fel principal.

Ingrediente Vinete cu usturoi la cuptor

2 vinete

sare

piper

boia de ardei

dolma (un condiment turcesc care miroase demential de bine)

ulei de măsline

usturoi 5-6 cătei

patrunjel verde

Categorii