Agneau du Poitou-Charentes
Agneau du Poitou-Charentes este carne proaspătă de la miei care au mai puțin de 10 luni când sunt sacrificate, născute și crescute în aer liber în regiunea Poitou-Charentes din Franța. La sacrificare, mieii cântăresc între 14 și 22 de kilograme, carnea lor este deschisă la culoare, bine marmorată cu grăsime ușoară, tare. Mieii se hrănesc cu lapte și iarbă, în funcție de disponibilitatea acesteia în timpul anotimpurilor, și numai cea mai bună carne este selectată prin inspecție vizuală și tactilă după sacrificare. Animalele sunt cunoscute pentru picioarele bine dezvoltate și corpul îndesat, cu oase fine și carne delicată, gustoasă, cu o culoare apetisantă. Pentru un adevărat deliciu gastronomic, încercați friptura de miel cu inimioare de anghinare și nuci de pin.
Origine: Poitou-Charentes
Categorie: miel