Bayerischer Meerrettich

Hreanul bavarez, cunoscut și în zona limbii bavareze ca Kren , este rădăcina plantei de hrean, care este folosită ca legumă sau condiment. Are o pulpă albă ca zăpada, lemnoasă și o aromă unică. În stare brută, rădăcina este inodoră, totuși, dacă este tăiată sau frecata, eliberează un miros puternic, mușcător, care aduce cu ușurință lacrimi în ochi. Hreanul bavarez are un conținut ridicat de vitamina C, uleiuri esențiale și substanțe antibiotice. Se prepară folosind rețete tradiționale cu oțet, ulei și condimente. Hreanul bavarez este un condiment aromat atât pentru preparatele din pește, cât și pentru carne și este un ingredient esențial al celebrului Tafelspitz. De asemenea, este folosit în medicina populară pentru ameliorarea simptomelor răcelii comune, iar oțetul de hrean este considerat un cosmetic util pentru îndepărtarea pistruilor și a petelor hepatice.

Origine: Bavaria

Categorie: Condiment

Taguri

Retete Bayerischer Meerrettich