Weissbier

Weissbiereste o bere de grâu bavareză clasică, cu o fermentație superioară și caracterizată prin spumă asemănătoare spumei și aspectul tulbure, care este rezultatul unei proporții mari de grâu și a unei cantități mici de malț de orz utilizate în producția sa. Weissbier germană trebuie făcută cu cel puțin 50% grâu malț, dar majoritatea producătorilor folosesc mai mult decât minimul. Aceste beri sunt fermentate cu tulpini de drojdie care oferă aromă tipică de cuișoare, banane, fum și, ocazional, chiar și aromă de gumă de mestecat. Weissbier-urile sunt de obicei maltate și subtil amare și, deși sunt fermentate în mod tradițional în sticlă, această practică a devenit rară. Cu toate acestea, își păstrează lejeritatea, textura cremoasă și efervescența. Deși acest stil de bere este în prezent asociat în mare parte cu Bavaria, berile de grâu au fost produse încă din antichitate. Originea europeană se crede a fi în Boemia Cehă, de unde s-a răspândit în Bavaria. De-a lungul secolelor, popularitatea a scăzut, dar după anii 1960 și-a recâștigat gloria de odinioară și a devenit unul dintre cele mai căutate stiluri din Germania și din lume. Aceste beri prietenoase cu alimentele se potrivesc cu carne de pasăre, cârnați, fructe de mare, mâncăruri ușoare și salate, precum și soiuri de brânzeturi proaspete și cremoase.

Origine: Bavaria

Categorie: Stil de bere

Taguri

Retete Weissbier