Märzen

Märzeneste un stil de bere german din Bavaria care este strâns legat de Oktoberfestbier și împărtășește unele asemănări cu lager-ul din Viena. Acest stil a apărut oficial în 1841, când a fost produs de fabrica de bere Spaten, dar un stil similar a existat cu mult înainte. Märzen este un lager de culoarea chihlimbarului, care are arome și arome de malț prăjit, finisaj uscat, amărăciune crocantă de hamei și un corp mediu. Versiunile originale ale acestor beri erau oarecum mai închise la culoare și, după cum sugerează și numele - Märzen se traduce prin martie - au fost preparate în martie și apoi lăsate la bere până la începutul toamnei. Aceste versiuni erau mai puternice și aveau mai mult corp decât stilurile moderne. Deoarece a fost disponibil în toamnă, a fost servit pentru prima dată în timpul Oktoberfest. Deși Märzen și Oktoberfestbier au multe asemănări, în prezent doar șase fabrici de bere din Germania - Augustiner, Hacker-Pschorr, Hofbräuhaus, Löwenbräu, Paulaner, și Spaten — au voie să folosească denumirea Oktoberfestbier și să-și servească băuturile la Oktoberfest. Märzen este o bere prietenoasă cu alimente, care funcționează deosebit de bine cu carnea la grătar, prăjită sau afumată.

Origine: Bavaria

Categorie: Stil de bere

Taguri

Retete Märzen