Dunkelweizen

Dunkelweizen este o bere germană moderat închisă, pe bază de grâu, care este adesea descrisă ca o încrucișare între un dunkel și un hefeweizen ( weissbier ). Aceste beri răcoritoare variază de obicei de la cupru la maro închis și se disting prin arome și arome asemănătoare bananelor și cuișoarelor. Berile Dunkelweizen au un caracter de malț, corp mediu, textură netedă și carbonatare medie spre mare. Alături de aromele de cuișoare și banane, unele exemple prezintă note de vanilie și gumă de mestecat. Aroma este pâine și granulată, adesea completată de nuanțe de caramel. Aroma și aromele de hamei lipsesc. Aceste beri cu fructe și malț se potrivesc bine cu șuncă afumată, cârnați, carne de porc, mâncăruri mexicane și deserturi pe bază de banane. Dunkelweizen este originar din Bavaria.

Origine: Bavaria

Categorie: Stil de bere

Taguri

Retete Dunkelweizen