Bayerisches Rindfleisch
Creșterea vitelor a dominat peisajul bavarez de secole. Cele mai importante rase precum Fleckvieh sau Simmentaler pasc liber de-a lungul poalelor Alpilor. În vremuri mai vechi, carnea de vită era prezentă la mesele bavareze în principal în zilele de sărbătoare – Paște, Rusalii și Crăciun – unde carnea de vită fiartă a jucat un rol extrem de important, fiind de obicei asociată cu cartofii. În Bavaria Superioară, carnea de vită este servită în mod tradițional cu un bulion fierbinte pe o farfurie de lemn cu sare, piper, sos de hrean, cartofi fierți și pâine albă, în timp ce în zona München friptura cu cuier a fost de multă vreme favorită. În regiunile Franconia și Bavaria, Tafelspitzeste o specialitate realizată din bucăți deosebit de fragede de pulpă de vită. Unele dintre cele mai populare feluri de mâncare din carne de vită includ Böfflamot , friptura de vită murată Sauerbraten și cârnații albi de München.
Origine: Bavaria
Categorie: Vită