Bisque

Această supă piure groasă, cremoasă și bogată include în mod tradițional ingrediente precum smântână, fructe de mare, coniac sau vin și o combinație de condimente. Originea numelui său este încă dezbătută – unii susțin că cuvântul se referă la o ciorbă care se gătește de două ori ( biscuits ), întrucât modul tradițional de a face supa presupune mai întâi prăjirea crustaceelor ​​și apoi fierberea din nou în bulionul aromat. O altă teorie sugerează că este legat de Golful Biscay, a cărui bucătărie folosește în mod obișnuit ingrediente picante asemănătoare cu cele folosite în bisque. Bisque a fost menționat pentru prima dată ca o supă de crustacee în secolul al XVII-lea, ceea ce a determinat istoricii alimentației să sugereze că inițial a fost un fel de mâncare de pescar care a fost conceput pentru a obține cea mai mare aromă din orice ingrediente erau disponibile. Astăzi, cea mai populară versiune a preparatului estebisque de homar , care este făcut folosind un proces lung de gătire conceput pentru a face felul de mâncare cât mai aromat posibil.

Origine: Franţa

Categorie: Supa de fructe de mare

Taguri

Retete Bisque