Boeuf de Chalosse

Boeuf de Chalosse este carnea proaspătă de vită a junincilor sau masculilor castrați din regiunea Aquitaine. Animalele sunt crescute în ferme și pășuni de iarbă timp de doi ani și îngrășate suplimentar cu porumb timp de 6 până la 12 luni, în al treilea și ultimul an, ceea ce conferă cărnii un gust specific, asemănător pătrunjelului. Carnea este marmorată cu grăsime și foarte fragedă, cu un gust unic făcând-o foarte căutată în lumea gastronomiei. Carnea de vită Chalosse se potrivește bine cu legume, cum ar fi morcovii aburiți și cartofii prăjiți, într-o varietate de sosuri atunci când este gătită ca friptură sau în Steak Tartare. În ceea ce privește ierburile și condimentele care sunt însoțite de el, rozmarinul și cimbrul sunt bune, dar carnea este atât de bună încât doar adăugarea de sare va face bine.

Origine: Landes

Categorie: Vită

Taguri

Retete Boeuf de Chalosse