Böhmisches Schwammerlgulasch

Böhmisches Schwammerlgulasch este o tocană tradițională austriacă originară din Viena. Se face de obicei cu o combinație de ciuperci, morcovi, țelină, cartofi, ceapă, eșalotă, supă de pui, vin alb, smântână, unt, boia de ardei, foi de dafin, boabe de ienupăr, semințe de chimen, mărar, leuștean, oțet, sare și piper alb. Șaota se călește în unt, apoi se amestecă cu boia de ardei, vin alb și toate legumele și foile de dafin. Amestecul se acoperă cu bulion, se condimentează cu sare și piper și se fierbe până când bulionul devine gros. În oală se adaugă ciuperci, iar fructele de ienupăr și foile de dafin sunt îndepărtate. Smântâna, mararul și leușteanul se adaugă în cele din urmă la tocană, se mai fierbe câteva minute, iar apoi se adaugă oțet după gust. Se recomandă să serviți tocanita cu pâine de secară sau găluște în lateral.

Origine: Viena

Categorie: Tocană

Taguri

Retete Böhmisches Schwammerlgulasch