Tafelspitz
Chiar dacă tafelspitz este astăzi unul dintre cele mai populare feluri de mâncare austriece, acest fel de mâncare suculent de vițel fiert era cândva rezervat doar clasei conducătoare și era felul de mâncare preferat al împăratului Franz Joseph I. Conform cărții de bucate imperiale din 1912, tafelspitz era standard. tarif la curte și „la masa privată a Majestății sale nu a fost niciodată lipsită de o bucată fină de carne de vită fiartă”. Denumirea tafelspitz (lit. un vârf [de carne] pentru masă) se referă la o tăietură din capătul superior din spate al vacii chiar sub coadă, deși unii bucătari preferă să folosească rotund sau mandră pentru acest fel de mâncare, în timp ce cei mai bogati. iar cea mai suculentă carne provine dintr-o tăietură de picior numită beinfleisch. Indiferent de tăietură, carnea se fierbe mereu încet cu rădăcinoase. La amestec pot fi adăugate câteva bucăți de pui și un os de măduvă, iar oala este degresată în mod constant, rezultând un bulion limpede. În mod tradițional, tafelspitz este mâncat în feluri separate: mai întâi vine bulionul care este servit fierbinte în căni de bulion, urmat de felii fragede de carne de vită care sunt de obicei însoțite de cartofi, morcovi și un sos cremos de mere, hrean și arpagic.
Origine: Viena
Categorie: Mâncare de vițel