Alt-Wiener Suppenhuhn
Alt-Wiener Suppenhuhn este o supă tradițională austriacă originară din Viena. Supa se face de obicei cu o combinație de pui, morcovi, pătrunjel, țelină, ceapă, ienibahar, boabe de piper, foi de dafin, cuișoare, cimbru, arpagic, sare, piper, gălbenușuri de ou, smântână, mazăre, ciuperci, făină și unt. Puiul și legumele rădăcinoase se pun la fiert în apă, în timp ce jumătate din ceapă se prăjește într-o tigaie până aproape se înnegrește cu partea tăiată în jos. Ierburile se leagă într-o pungă și se pun în oală. Supa este gătită până când carnea devine fragedă, apoi este îndepărtată de pe oase și tăiată în bucăți. Untul și făina sunt adăugate în supă cu ciuperci feliate, piure de mazăre, smântână și bucăți de pui. Odată gătită, supa se ia de pe foc și se amestecă cu gălbenușurile de ou bătute, sare și piper. Inainte de servire, supa se orneaza cu arpagic tocat.
Origine: Viena
Categorie: Supa de pui