Brotsuppe
Brotsuppe, adică supă de pâine , este un fel de mâncare umil german pe bază de pâine veche și bulion de carne (de obicei carne de vită) sau bulion de legume. Bucățile de pâine rămasă (de obicei pâine de secară) sunt prăjite în unt sau untură alături de ceapă, până când sunt frumos colorate și crocante, înainte de a fi adăugate într-un bulion fierbinte asezonat cu sare și piper și îmbogățit cu mirodenii aromate precum maghiran, chimen sau nucșoară. Unele variante ale supei necesită adăugarea de carne, gălbenușuri de ou sau smântână pentru un plus de aromă și o masă mai sățioasă. Brotsuppe este adesea denumit și fränkische brotsuppedeoarece este asociată în principal cu regiunea Franconia, deși diferite versiuni ale supei au fost consumate în mod tradițional și în alte părți ale țării. Supele de pâine vegetariene au fost un fel de mâncare obișnuit pregătit în perioada Postului Mare, mai ales în mediul rural. Această supă simplă este de obicei servită fierbinte și este adesea terminată cu arpagic proaspăt tocat, pătrunjel sau leuștean.
Origine: Bavaria
Categorie: Supă de pâine