Calvados
Calvadoseste un brandy distilat din cidru de mere sau o combinație de mere și pere. Sucul fermentat este de obicei dublu distilat pentru a crea baza coniacului, care este apoi îmbătrânit și, în final, amestecat. Producția de Calvados este strict reglementată, iar produsele finale sunt clasificate în funcție de durata de maturare, doi ani fiind perioada minimă de învechire. Denumirea Calvados este împărțită în trei subregiuni care diferă ușor în ceea ce privește ingredientul de bază, terenul și procesul de distilare. Toți acești factori, inclusiv îmbătrânirea, influențează caracterul final al Calvados. Soiurile tinere prezintă de obicei arome și arome de fructe coapte de toamnă, scorțișoară, mentă și citrice. Odată cu vârsta, acestea tind să se dezvolte în arome mai grele, mai rustice de nuci, ciocolată sau caramel. Calvados este savurat în principal ca digestiv, de preferință se servește curat într-un pahar de lalele, dar caracterul său se poate potrivi cu o gamă largă de feluri de mâncare, în special deserturi pe bază de mere, ciocolată sau caramel. De asemenea, este folosit pentru flambare sau deglazurare.
Origine: Normandia de Jos
Categorie: Rachiu de fructe