Pumpernichel

Această pâine grea și ușor dulce de secară este făcută dintr-un starter de aluat și secară măcinată grosier cu fructe de pădure întregi de secară ca bază. Numele său provine de la germanul pumpern , un sinonim pentru a fi flatulent, și de la numele masculin Nickel - o formă a numelui Nicholas - care a fost asociat în mod obișnuit cu diavolul în limba vernaculară nou-înaltă germană. Astfel, pumpernichelse traduce literal prin „pășia diavolului”, care este o definiție acceptată de majoritatea editorilor și dicționarelor, oricât de ciudat ar suna. Pumpernichelul tradițional german nu conține agenți de colorare, ci se bazează pe reacția Maillard pentru a conferi o culoare maro intens și o aromă și o aromă dulce, aproape ciocolată și pământească. Pe lângă faptul că este delicios, pumpernichel este bogat în amidon rezistent despre care se știe că ajută digestia și ajută la reglarea zahărului din sânge.

Origine: Renania de Nord-Westfalia

Categorie: Pâine dulce

Taguri

Retete Pumpernichel